10 jaar Quantis Electronics

Op 1 maart 2011 zag Quantis Electronics het levenslicht. Het Zuid-Koreaanse merk Humax, bekend van digitale set-top kabelboxen, koos toen Quantis Electronics als haar partner voor de Benelux.

‘Humax had een partner nodig die, zoals wij, dicht op de markt zat en ook nog eens een flinke hoeveelheid aan kennis en ervaring meebracht’ aldus Marc Maters, mede oprichter van Quantis Electronics. Maters en, één van de andere oprichters, Peter Princen, waren in het verleden nauw betrokken bij de introductie van zowel Digitale als HD televisie in Nederland en hadden vanuit verschillende invalshoeken veel ervaring opgedaan in deze branche. Daarnaast was er binnen het Quantis-team een grote kennis van de retail aanwezig. Voor Humax waren dit genoeg redenen om te kiezen voor Quantis Electronics.

Met Humax maakte Quantis Electronics een vliegende start. In 2012 werd het productpakket uitgebreid met een CI+ module die onder het eigen merk Quantis werd ontwikkeld en op de markt werd gebracht. Daarmee zette Quantis Electronics de volgende stap om een belangrijke speler te worden in de markt van digitale televisie. In 2013 kwam daar het Quantis 3D Soundsystem LSW-1 bij. Een in eigen huis ontwikkeld geluidssysteem dat het TV-geluid naar een hoger niveau bracht. Want als je als consument het beste beeld wilt, dan wil je ook het beste geluid.

Met de introductie van DAB+-radio in Nederland zag Quantis Electronics kansen om ook in de markt van digitale radio een speler te worden. In 2015 werd Quantis importeur van de Noorse merken Pinell en Tiny Audio. Noorwegen was met DAB+ destijds een voorloper in Europa. Beide merken pasten naadloos in de filosofie van Quantis Electronics: specialist zijn op gebied van digitale TV en radio.

Het merk Hisense werd in 2017 toegevoegd aan het assortiment van Quantis Electronics. Na een succesvolle introductie in de Nederlandse markt werd Hisense in 2019 overgedragen aan ATAG Benelux, een onderdeel van de Hisense groep. Voor ATAG Benelux verricht Quantis Electronics nog steeds een stuk technische productondersteuning op gebied van televisies.

In de loop der jaren heeft Quantis Electronics zich steeds verder ontwikkeld als dé expert op gebied van digitale televisie en radio. Met producten die in eigen huis ontwikkeld worden zoals de Quantis QE317 DVB-C radiotuner en producten zoals Android TV boxen en KPN Digitenne. De diepgewortelde kennis op gebied van Digitale TV en Radio maken dat Quantis Electronics een serieuze gesprekspartner is van de Nederlandse kabelmaatschappijen, omroepen, producenten van producten voor digitale televisie/radio en de retail. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten is er dan ook nauw contact met alle betrokken partijen.

Vanaf februari 2021 is Quantis Electronics importeur van Nokia CE producten. Met producten als de Nokia Streaming Box 8000 en de Nokia Smart TV’s met Android TV maakt het merk een veelbelovende nieuwe start in de CE markt. ‘De Nokia producten passen helemaal bij onze visie’ zegt Marc Maters. ‘De producten en diensten die Quantis Electronics op de markt brengt zijn gericht op het verbeteren van de digitale kijk- en luisterervaring van de consument. Het is een mooie uitdaging voor ons, als team, om de Nokia producten succesvol in de markt te zetten. We zien de toekomst met veel vertrouwen tegemoet.’

Recent Posts
Neem contact met ons op

Neem vrijblijvend contact op met Quantis Electronics

Not readable? Change text. captcha txt
WiFi hotspot