Dolby Atmos

Dolby Atmos – bioscoopgeluid thuis

Met De Dolby Atmos geluidstechnologie haal je de bioscoop in huis.

Dolby Atmos is een geluidstechnologie die het mogelijk maakt om een driedimensionaal geluidsveld te creëren. In plaats van geluid te laten afspelen uit een beperkt aantal kanalen, zoals bij traditionele surround sound, maakt Dolby Atmos gebruik van een veel groter aantal individuele geluidbronnen om een meer realistisch en natuurlijk geluid te produceren. Met Dolby Atmos kun je niet het geluid niet alleen van achteren en van de zijkanten horen, maar ook van boven en van beneden. Hierdoor kan het geluid van bijvoorbeeld een vliegtuig dat over je hoofd vliegt of regen nog realistischer worden weergegeven. Je geniet van een meeslepend geluidsbeeld dat je het gevoel geeft middenin het geluid te zitten.

Nokia OLED TV met Dolby Atmos

Wat heb je nodig om van Dolby Atmos geluid te genieten?

Om Dolby Atmos te gebruiken op een TV heb je in ieder geval een TV nodig die Dolby Atmos ondersteunt.

Daarnaast heb je ook een home theater-systeem of soundbar nodig met Dolby Atmos-ondersteuning. Dit zorgt ervoor dat het geluid van de TV in het juiste driedimensionale geluidsveld wordt weergegeven. De luidsprekers zijn vaak verkrijgbaar in sets van vijf tot zeven, afhankelijk van de grootte van de ruimte waarin ze worden gebruikt. Sommige home theater-systemen zijn ook uitgerust met Dolby Atmos-technologie, zodat je deze geluidservaring kunt genieten zonder de aanschaf van extra luidsprekers.

Tenslotte heb je ook content nodig die Dolby Atmos ondersteunt. Dit kan bijvoorbeeld een film of tv-serie zijn die in Dolby Atmos is opgenomen, of een spel dat Dolby Atmos-geluid ondersteunt. Op Neflix is bijv. veel content te vinden die Dolby Atmos ondersteunt.

 

 

 

 

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Neem vrijblijvend contact op met Quantis Electronics

Not readable? Change text. captcha txt
HDMI 2.1