De voordelen van HDMI 2.1

HDMI 2.1 is de nieuwste versie van het HDMI-standaard, dat gebruikt wordt om audio en video van verschillende apparaten naar een televisie of monitor te sturen.

 

HDMI 2.1 biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van eerdere versies, waaronder:

  • Hogere resoluties en refresh rates: HDMI 2.1 ondersteunt resoluties tot 10K bij 120 Hz, wat betekent dat het geschikt is voor het weergeven van ultra-high definition video met hoge refresh rates. Dit maakt het geschikt voor gaming en andere toepassingen die veel van de hardware eisen.
  • Lagere latency: HDMI 2.1 biedt een lagere latency, wat betekent dat er minder vertraging is tussen het moment dat een apparaat een signaal verzendt en het moment dat het op het scherm wordt weergegeven. Dit kan belangrijk zijn voor gaming of andere toepassingen waarbij reactiesnelheid belangrijk is.
  • Meer bandbreedte: HDMI 2.1 biedt meer bandbreedte dan eerdere versies, wat betekent dat het in staat is om meer data te verzenden. Dit kan nuttig zijn voor toepassingen die veel data verzenden, zoals 8K video of high-definition audio.
  • EARC: HDMI 2.1 ondersteunt Enhanced Audio Return Channel (EARC), wat betekent dat het in staat is om hoge-kwaliteit audio van de televisie naar een externe audio-apparaat te sturen, zoals een soundbar of een surround sound-systeem.
  • Dynamic HDR: HDMI 2.1 ondersteunt Dynamic HDR, wat betekent dat het in staat is om de helderheid en de kleuren van elk frame van een video individueel aan te passen voor een verbeterde beeldkwaliteit.

Al met al biedt HDMI 2.1 verbeterde prestaties voor audio, video en gaming, met hogere resoluties, lagere latency, meer bandbreedte en ondersteuning voor advanced audio- en video-functies. Het is mogelijk dat niet alle apparaten HDMI 2.1 ondersteunen, dus het is belangrijk om te controleren of uw apparaten compatibel zijn voordat u aanschaf doet.

 

 

 

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Neem vrijblijvend contact op met Quantis Electronics

Not readable? Change text. captcha txt