Hoe maak je een WiFi hotspot?

De term ‘hotspot’ heb je vast al eens voorbij zien komen. Maar wat is het en wat kun je er mee? We leggen het uit in deze blog.

Een hotspot is eigenlijk gewoon een lokaal WiFi netwerk die je kan maken met behulp van een smartphone. Je vindt de optie vaak gewoon in het instellingen menu van je smartphone zoals hieronder in het voorbeeld van een iPhone. Het menu van een Android telefoon ziet er iets anders uit maar biedt dezelfde mogelijkheden.

De smartphone gebruikt de 4G/5G verbinding van de telefoon om verbinding te maken met het internet. Andere apparaten kunnen zoeken naar een WiFi netwerk en zien dan je telefoon om daar vervolgens verbinding mee te maken.

Op deze manier kun je overal waar je bereik hebt met je telefoon een WiFi netwerk maken om bijvoorbeeld met een Nokia Streaming Box 8000 live TV te kijken met NLZIET of bijvoorbeeld de Ziggo Go app of Canal Digital app als je abonnee bent.

Ben je op een vakantie adres en is het slecht weer dan kun je via een hotspot lekker een filmpje kijken via Netflix, of een filmpje opzetten als de kids zich gaan vervelen.

Let wel op! Videostreams gebruiken veel data en afhankelijk van jouw mobiele abonnement en bijbehorende data bundel kan dit extra kosten met zich meebrengen. Tegenwoordig zijn er gelukkig ook bundels met onbeperkte data.

Recent Posts
Neem contact met ons op

Neem vrijblijvend contact op met Quantis Electronics

Not readable? Change text. captcha txt
Quantis 10 jaar blogStreamingdiensten