OLED TV

OLED TV – hoog contrast en rijke kleuren

Nokia CE heeft haar productassortiment uitgebreid met OLED TV’s. Maar wat betekent OLED nu eigenlijk en wat zijn de voordelen?

OLED is een afkorting voor “Organic Light Emitting Diode”. In tegenstelling tot traditionele LCD-televisies, die achtergrondverlichting gebruiken om het beeld weer te geven, gebruiken OLED-televisies organische materialen die licht uitstralen wanneer ze elektrisch worden aangestuurd. Dit betekent dat elke individuele pixel op een OLED-scherm kan worden aangestuurd om licht te produceren. De kleuren zijn daardoor intenser, het contrast is hoger en de zwartwaarden zijn dieper, wat resulteert in een realistischere en meeslependere kijkervaring.

OLED-televisies staan bekend om hun slanke en dunne design waardoor ze gemakkelijk te bevestigen en te verplaatsen zijn. Ook hebben ze een bredere kijkhoek dan traditionele tv’s waardoor je, ongeacht waar je zit in de woonkamer, een helder en gedetailleerd beeld krijgt.

Een ander voordeel van OLED-televisies is hun snellere verversingssnelheden. Dit betekent dat bewegende beelden, zoals bijvoorbeeld bij sportevenementen of actiefilms, vloeiender en minder onscherp overkomen. Bovendien zijn OLED-televisies ook energie-efficiënter dan LCD-televisies. Ze gebruiken minder stroom verbruiken en zijn dus beter zijn voor het milieu.

Al met al is een OLED-TV een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige TV met een ongeëvenaarde beeldkwaliteit. Als je op zoek bent naar een nieuwe TV, is een OLED-TV absoluut het overwegen waard.

Ontdek de Nokia OLED TV’s >>

 

 

 

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Neem vrijblijvend contact op met Quantis Electronics

Not readable? Change text. captcha txt