Quantis CI+ 1.4 TV module

ervaar het gemak van alles in één

ciplus1_4_product_top

Quantis CI+ 1.4 TV module

ervaar het gemak van alles in één

TV kijken zonder losse decoder

Digitale- of HD-televisie zorgt voor ongekend scherpe TV-beelden met meer kleur en detail. Met een Quantis CI+ 1.4 TV module geniet je van HDTV zonder dat je een extra (losse) digitale ontvanger nodig hebt. Dus geen gedoe met extra kabels en slechts één afstandsbediening. Je schuift de module, samen met de smartcard van jouw kabelaanbieder in de televisie en je bent klaar. Alles in één, dat is nog eens gemakkelijk!

De Quantis CI+ 1.4 TV module (Common Interface Plus) is in Nederland te gebruiken voor de ontvangst van Digitale TV/HDTV van o.a. Ziggo, CAIW, DELTA (kabel) en Kabelnoord. De meeste TV fabrikanten brengen televisies op de markt waarin je een CI+ TV module kunt plaatsen. Om ervoor te zorgen dat de CI+ TV module goed werkt worden de televisies door de kabelmaatschappijen gecertificeerd. Op de website van je kabelaanbieder vind je een overzicht van gecertificeerde televisies.

Wat heb je nodig om via de CI+ TV module Digitale TV te kijken?

  • een CI+ 1.4/1.3/ 1.2 gecertificeerde televisie.
  • Quantis CI+ TV module
  • smartcard van je kabelaanbieder
ciplus1_4_productpag

De Quantis CI+ 1.4 TV module is ook geschikt voor 4K Ultra HD en 8K televisies.  Je kunt met de module één programma opnemen en tegelijkertijd een ander programma kijken (mits de TV daarvoor geschikt is)

Met de Quantis CI+ 1.4 TV module kun je gebruik maken van interactieve televisie van Ziggo. Met interactieve televisie kun je films en series bestellen en gemiste uitzendingen bekijken.

De TV module is ook geschikt voor 1.2 televisies. Bij gebruik van een 1.2 televisie kun je echter geen gebruik maken van interactieve televisie van Ziggo.

Heb je nog een blauwe CI+ 1.2 module van Quantis?
Dan kun je wel genieten van HDTV van je kabelaanbieder, maar niet van interactieve televisie van Ziggo. Deze module is geschikt voor 1.2 en 1.3 gecertificeerde televisies

Eenvoudige installatie

De installatie van een Quantis CI+ TV module is bijzonder eenvoudig. In vier stappen ben je klaar om te genieten van haarscherpe beeldkwaliteit.

Uiteraard dien je over een door de kabelmaatschappij gecertificeerde CI+ televisie te beschikken. De CI+ TV module werkt niet met televisies die niet aan de minimale eisen van de kabelmaatschappijen voldoen.

Let op: voor een juiste werking is het van belang dat je eerst Digitale Televisie op je televisie installeert en daarna pas de Quantis CI+ TV module de plaatst. Houd de handleiding van je televisie bij de hand. Deze heb je namelijk nodig om de digitale zenders in te stellen.

module_proces_1

01 Sluit de televisie aan

Sluit de televisie aan op de coax aansluiting. Bij gebruik van interactieve TV van Ziggo dien je de televisie ook aan te sluiten op internet. Raadpleeg hiervoor de handleiding van je televisie.

module_proces_2

02 Installeer Digitale Televisie

Installeer Digitale Televisie volgens de handleiding van de televisie en stel de frequentie en het netwerknummer in die op jouw adres van toepassing zijn. Raadpleeg je kabelaanbieder voor de juiste gegevens. De installatie van de televisie is goed afgerond wanneer je op positie 1 Ned 1 HD ontvangt.

module_proces_3

03 Plaats de smartcard in de Quantis CI+ TV module

Houdt de Quantis CI+ TV module vast waarbij de zwarte of oranje zijde naar boven is gericht. Steek vervolgens de smartcard (chipzijde naar boven) in de CI+ TV module.

module_proces_4

04 Plaats de Quantis CI+ TV module met smartcard in de televisie

De zwarte of oranje zijde van de CI+ TV module is tijdens het plaatsen naar achteren gericht. De CI+ module gaat niet helemaal in het toestel. Je voelt vanzelf wanneer deze ver genoeg in de televisie is geplaatst.

Wanneer je voor de eerste keer de CI+ TV module in het toestel plaatst dan controleren deze apparaten elkaar. Dit proces wordt authenticatie genoemd. Tijdens dit proces worden 5 stappen automatisch weergegeven. Je hoeft hiervoor niets te doen. Als dit authenticatie proces geslaagd is, zijn de CI+ TV module en televisie klaar voor gebruik van Digitale Televisie.

Neem contact met ons op

Neem vrijblijvend contact op met Quantis Electronics

Not readable? Change text. captcha txt