Software update Nokia Streaming Box 8000/8010

 

Smart RCU is een nieuwe toevoeging die, mits goed ingesteld, het bedieningsgemak kan verbeteren.

Tijdens de eerste installatie met de nieuwste software vraagt de box of je de Smart RCU functie wilt instellen. Als je dit goed instelt kun je de TV waar de 8000/8010 op is aangesloten aan-/uitzetten  en het volume van de TV bedienen.

In de installatiewizard geeft hij zelf een merk TV aan die het apparaat gevonden denkt te hebben. Vaak klopt dit al maar de 8000/8010 kan een ander merk weergeven dan dat je daadwerkelijk hebt. Veel merken delen namelijk onderdelen. Je wordt gevraagd om te kijken of je de TV kan uitzetten met de power met poging (1). Als dit niet lukt ga je naar poging (2) totdat het wel lukt, je TV gaat dan uit en moet je middels dezelfde knop ook weer aan kunnen zetten.

Als de installatie voltooid is zet je nu met de power knop van de Nokia 8000/8010 uit.

BELANRIJKE INFORMATIE:

  • De powerknop is nu toegewezen aan de TV. De box kun je nu dus niet meer uitzetten met de afstandsbediening van de 8000. Moderne TV’s beschikken echter over HDMI-CEC. In het menu van de TV kun je instellen hoe aangesloten apparaten moeten reageren wanneer je de TV uitzet. Hier kan je bijvoorbeeld instellen dat een aangesloten apparaat via HDMI ook uit moet gaan wanneer de TV uit gaat, dit menu ziet er per TV anders uit maar zie voorbeeld afb. 1.
  • Wanneer je tijdens de installatie iets niet goed hebt gedaan of de functie niet langer wilt gebruiken dan is de Smart RCU functie in het menu van de 8000/8010 uit te zetten of opnieuw in te stellen. Op afbeelding 2 zie je de menuoptie waar je de functie kan instellen.
  • In het volgende menu zie je of er andere apparaten, bijvoorbeeld je TV zijn ingesteld onder ‘Devices’. Zie afbeelding 3.
  • Onder ‘Remote buttons’ zie je welke functie is toegewezen aan welk apparaat. Wil je de box zelf kunnen aan-/uitzetten dan moet hier de Nokia box staan. In het bovenstaande voorbeeld wordt nu de Vestel TV bediend (aan-/uitgezet). Aan de rechterkant kun je dit wijzigen naar ‘Set top box’, daarmee wordt de Nokia 8000/8010 bedoeld.
  • Mocht je Smart RCU control zoals in Afb.2 niet zien op je apparaat dan dien je het apparaat te herstellen naar fabrieksinstellingen. De optie zal dan wel zichtbaar zijn.

 

Recommended Posts
Neem contact met ons op

Neem vrijblijvend contact op met Quantis Electronics

Not readable? Change text. captcha txt
Nokia BeeldmatenQ-Connect - het magazine van Quantis Electronics